Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Συνδικαλιστικός νόμος και εισφορές τα «αγκάθια» για Αχτσιόγλου

Πυρετώδεις συσκέψεις και διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση των σημαντικών εκκρεμοτήτων σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα πραγματοποιούνται από τις πρώτες ημέρες του έτους στο υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος»
, το τρέχον στοίχημα του υπουργείου αφορά κατ' αρχάς τις διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου για την...

κήρυξη της απεργίας, οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν με το νομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Σημειωτέον ότι οι διατάξεις αυτές προκαλούν οξύτατες αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό και κοινωνικό πεδίο και θα δοκιμάσουν τις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΚΚΕ, το οποίο έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα.
Ο Τάσος Πετρόπουλος από την πλευρά του, έχει ως άμεση προτεραιότητα το θέμα των νέων εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την έκδοση των ειδοποιητηρίων (μέσω της ΗΔΙΚΑ), απ' όπου θα φανούν τυχόν διαφορές με το προηγούμενο καθεστώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί εντός του 2016 είναι - αντιστοίχως - χαμηλά με τα προηγούμενα έτη.

Κατά τα λοιπά ως το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων - με τον νόμο Κατρούγκαλου - και η αποτύπωση της «προσωπικής διαφοράς», επί της οποίας θα προκύψουν μειώσεις το 2019.
Αρχές Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ένταξη στην ρύθμιση - μέχρι 120 δόσεις - των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ εντός του Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 75.000 κύριων συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα από ένα ως τρία έτη. 

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.