Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν οι υπηρεσίες πέριξ του Αλέξη Τσίπρα

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτοµέρειες, έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και αυτό αποδεικνύεται για ακόµα µία φορά µε το ιδιαίτερα µεγάλο κόστος λειτουργίας των κυβερνητικών δοµών γύρω από τον Αλ. Τσίπρα, δηλαδή το πολιτικό του γραφείο, τη Γενική Γραµµατεία που υπάγεται στον ίδιο και τα γραφεία των υπουργών Επικρατείας. Το µέγεθός του µάλιστα κρίνεται υπερβολικό αν...
συνυπολογιστεί η αποτελεσµατικότητά τους. Η πλέον πολυέξοδη, όπως και πολυπληθής, είναι η Γενική Γραµµατεία του Πρωθυπουργού, µε κόστος λειτουργίας 2.802.000 ευρώ, από τα οποία το 1.455.000 ευρώ είναι για µισθούς όσων την απαρτίζουν.
Παράλληλα η Γενική Γραµµατεία της Κυβέρνησης αντλεί 1.639.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισµό για τη λειτουργία της. Υψηλό είναι το κόστος και για τα πολιτικά γραφεία των τριών υπουργών Επικρατείας. Το πλέον δαπανηρό από τα τρία είναι αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου, ∆ηµ. Τζανακόπουλου, µε 530.000 ευρώ και ακολουθούν εκείνα του Αλ. Φλαµπουράρη, µε αρµοδιότητα την καθηµερινότητα και κόστος 465.000 ευρώ, και του Χρ. Βερναρδάκη για τον συντονισµό του κυβερνητικού έργου, µε 235.000 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί επίσης το κόστος λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ∆. Λιάκου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 383.000 ευρώ, ειδικά από τη στιγµή που ασχολείται µε ζητήµατα οικονοµίας για την περίοδο µετά την ολοκλήρωση του Προγράµµατος. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτοµέρειες», έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και αυτό αποδεικνύεται για ακόµα µία φορά µε το ιδιαίτερα µεγάλο κόστος λειτουργίας των κυβερνητικών δοµών γύρω από τον Αλ. Τσίπρα, δηλαδή το πολιτικό του γραφείο, τη Γενική Γραµµατεία που υπάγεται στον ίδιο και τα γραφεία των υπουργών Επικρατείας. Το µέγεθός του µάλιστα κρίνεται υπερβολικό αν συνυπολογιστεί η αποτελεσµατικότητά τους. Η πλέον πολυέξοδη, όπως και πολυπληθής, είναι η Γενική Γραµµατεία του Πρωθυπουργού, µε κόστος λειτουργίας 2.802.000 ευρώ, από τα οποία το 1.455.000 ευρώ είναι για µισθούς όσων την απαρτίζουν. Παράλληλα η Γενική Γραµµατεία της Κυβέρνησης αντλεί 1.639.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισµό για τη λειτουργία της. Υψηλό είναι το κόστος και για τα πολιτικά γραφεία των τριών υπουργών Επικρατείας. Το πλέον δαπανηρό από τα τρία είναι αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου, ∆ηµ. Τζανακόπουλου, µε 530.000 ευρώ και ακολουθούν εκείνα του Αλ. Φλαµπουράρη, µε αρµοδιότητα την καθηµερινότητα και κόστος 465.000 ευρώ, και του Χρ. Βερναρδάκη για τον συντονισµό του κυβερνητικού έργου, µε 235.000 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί επίσης το κόστος λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ∆. Λιάκου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 383.000 ευρώ, ειδικά από τη στιγµή που ασχολείται µε ζητήµατα οικονοµίας για την περίοδο µετά την ολοκλήρωση του Προγράµµατος.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.