Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Αναγκάστηκε σε παραίτηση από τον ΕΦΚΑ ο Μαρίνος μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου

Κυβερνητικό φιάσκο με τον «εκλεκτό» του υπουργείου Εργασίας για την διοίκηση του πολύπαθου οργανισμού - Είχε στήσει «φάμπρικα» στην ΗΔΙΚΑ, λαμβάνοντας με απευθείας αναθέσεις έργα αρκετών χιλιάδων ευρώ ο ίδιος και συνεργάτης του σε ιδιωτική εταιρεία - Ο ίδιος απέδωσε την παραίτησή του σε...
επικοινωνιακό πόλεμο!
Με την παραίτηση του Ευστάθιου Μαρίνου ολοκληρώθηκε η απόπειρα-φιάσκο της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να τον τοποθετήσει διοικητή του πολύπαθου ΕΦΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος, στην επιστολή παραίτησης προς την κυρία Εφη Αχτσιόγλου, επισημαίνει πως «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτευση, αποσύρομαι από τη διαδικασία επιλογής διορισμού Διοικητή στον ΕΦΚΑ».

Ωστόσο, ο κατά τον κ. Μαρίνο «επικοινωνιακός πόλεμος» αφορά «φάμπρικα» που είχε στήσει στην ΗΔΙΚΑ, ως ειδικός σύμβουλος του οργανισμού, για να λαμβάνει με απευθείας αναθέσεις έργα αρκετών χιλιάδων ευρώ ο ίδιος και συνεργάτης του σε ιδιωτική εταιρεία. Οι αποκαλύψεις μάλιστα κατά την χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής ανάγκασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν ισχυρές επιφυλάξεις για τον διορισμό του συγκεκριμένου προσώπου.

Πάντως, ακόμα και αν ο προτεινόμενος επέμενε στον διορισμό του, η έγκριση της πρόσληψης από την κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά την σημερινή συνεδρίαση ήταν αμφίβολη, καθώς τουλάχιστον τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσονταν για την ψήφο τους, ενώ και ο κ. Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε πως «χρειάστηκε ένα εικοσιτετράωρο, για να καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου το αυτονόητο και να αντιληφθεί αυτό που από χθες είχαν καταλάβει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, ο κ. Μαρίνος έδινε έργα στον εαυτό του», ενώ και ο κ. Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «θρασείς» τους ισχυρισμούς του κ. Μαρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του υποψηφίου έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ. Ωστόσο, η σχετική ψηφοφορία αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω απουσίας της κυρίας Ευαγγελίας Καρακώστα. Επίσης, οι Γιώργος Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Μάκης Μπαλαούρας είπαν μεν πως ψηφίζουν θετικά, αλλά διατηρούν τα ερωτήματα αναφορικά με την ηθική διάσταση της υπόθεσης. Πλέον, η συνεδρίαση της Επιτροπής αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, έπειτα από σχετικό αίτημα του κ. Πετρόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.