Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Στο 0,49% το μερίδιο των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Συνεχίζουν να διευρύνουν το μερίδιό τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργεια τα ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), τον Ιανουάριο του 2018, το μερίδιο του...
Οργανισμού ανήλθε στο 0,49%.
Σημειωτέον, το μερίδιο αγοράς των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τον Δεκέμβριο ήταν στο 0,30% και τον Νοέμβριο στο 0,22%
Σε επίπεδο Ζώνης, στη Χαμηλή Τάση συγκεντρώνουν το ποσοστό του 0,16%, ενώ στη Μέση Τάση το 0,33%.
Στόχος των ΕΛΤΑ είναι να καταστούν ο πρώτος εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά, διατηρώντας παράλληλα το ελάχιστο δυνατό ποσοστό επισφαλειών.
Κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα επιτρέψουν τη δυναμική είσοδο στην αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, «είναι το εκτενές δίκτυο καταστημάτων και πρακτορείων που στηρίζεται στην προσωπική επαφή και η αξιοπιστία που απορρέει από το brand name ΕΛΤΑ».
Για το 2018, προβλέπεται πώληση 72,5 χιλ. MWh, η οποία θα αποφέρει έσοδα, ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ηλεκτρισμό, εκτός από τα 1.500 καταστήματα των ΕΛΤΑ, των εργαζομένων και συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα, εάν και ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την υλοποίηση του στόχου αυτού.
Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Απριλίου του 2016, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με απόφασή της, χορήγησε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία «Άδεια Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας», ετήσιας ισχύος 350MW. Η εν λόγω άδεια ισχύει για 20 έτη (μέχρι 09/03/2036), με δυνατότητα παράτασης.
Πηγη:www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.