Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Επιστολή ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς ΣΕΤΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
                                      
Αθήνα
15/3/2018     
   Προς
 Το Προεδρείο, τις Παρατάξεις και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Ε.
Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε η Διοίκηση του Σ.Ε.Τ.Ε. στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να συγκροτήσει την διαπραγματευτική της ομάδα για τη διαμόρφωση και την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ, με ένα άτομο από την...

κάθε μια από τις τέσσερις Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Όργανο.
Επίσης μας έγινε γνωστό ότι η Διοίκηση της Εταιρείας με εξώδικη πρόσκλησή της, κάλεσε το Σωματείο σε συνάντηση για αύριο, αναφέροντας όμως συγκεκριμένα ποιους καλεί!
Εμάς, (την Παράταξή μας), όπως άλλωστε αναμέναμε δεν μας συμπεριλαμβάνει στους συνομιλητές της η Διοίκηση.
Παράλληλα βλέπουμε σε έντυπα της εταιρείας να «διαφημίζονται» αυξήσεις μισθών και κάποιος «ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» στη διαμόρφωση του οποίου εμείς τουλάχιστον, δεν συμμετείχαμε καθόλου.
-    Επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι δικαίωμα της Διοίκησης της Εταιρείας να καθορίσει ποιοι θα διαπραγματευτούν εκ μέρους των Εργαζόμενων. Ούτε οι εργαζόμενοι εξάλλου καθορίζουν ή παρεμβαίνουν στο ποιοι θα διαπραγματευτούν για λογαριασμό της Διοίκησης.
-    Επειδή εμείς χωρίς να έχει υπογραφεί προηγουμένως Συλλογική Σύμβαση δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασίες κατάρτισης κανενός κανονισμού. Ούτε βέβαια υπάρχει περίπτωση να «τον πάρουμε έτοιμο».
-    Επειδή  δε, ο κανονισμός που προτείνει η Διοίκηση, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας και είναι, κατά την άποψή μας, μνημείο βαρβαρότητας, δεν πρόκειται να τύχει ποτέ της έγκρισής μας.
Παρακαλούμε το Προεδρείο, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να  υπάρξει Συλλογική διαπραγμάτευση, σε ισότιμη βάση και χωρίς κανενός είδους «καπέλωμα» από κανέναν.
Επίσης παρακαλούμε οι όποιες ενέργειες θα γίνουν μελλοντικά να είναι σύμφωνες με όσα κάθε φορά αποφασίζουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Για την «ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΖΙΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Για να τυπώσετε την επιστολή πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.