Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η ΔΑΚΕ διαφωνεί με την επίθεση στη διανομή και μετά τις εκλογές των ταχυδρόμων της Αθήνας!


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
(ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ)
Αθήνα 19/3/2018 
Προς : ΠΟΣΤ 
Αγαπητοί κύριοι.
Στη θητεία της παρούσας Διοίκησης, αφού για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε το ίδιο έργο της επανάστασης,  των καταλήψεων, των ανακοινώσεων κ.λ.π. (η πρώτη ήταν πριν τις επιλογές των Διευθυντών), εν τέλει, όπως αποδεικνύεται θα έχουμε και το ίδιο «happy end»!
Η πλειοψηφία της ΠΟΣΤ μαζί με τους...
γνωστούς πρόθυμους μεν, πρωτεργάτες δε στην επαναστατική γυμναστική, κατέληξαν σε μια συμφωνία  και μάλιστα έφτιαξαν και «ΠΡΑΚΤΙΚΟ»,  την οποία καλούμαστε τη Δευτέρα να επικυρώσουμε.
Καταρχήν εμείς δεν συμφωνήσαμε.
Ζητήσαμε να τοποθετηθούμε, αφού τα όργανα της παράταξης μας εξετάσουν τα προτεινόμενα, άρα η αναφορά στο πρακτικό ότι ¨"συμφωνήθηκαν", δεν αφορά εμάς.
Εμείς παραμένοντας σταθεροί στην θέση που είχαμε πάρει τον περασμένο Ιούνιο, καταψηφίζοντας την Ειδική «ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», δεν δεχόμαστε και όσα περιλαμβάνονται και στο συγκεκριμένο πρακτικό.
Αναφορικά με όσα περιλαμβάνει το «ΠΡΑΚΤΙΚΟ», επισημαίνουμε :
1. Δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΕΛΤΑ,  όπως τόσο καιρό υποτίθεται ότι διεκδικούσαμε , αλλά οι παρεμβάσεις γίνονται ΜΟΝΟ στη Διανομή.
2. Δεν ξεκαθαρίζεται πως θα καλυφθούν τα κενά. Με μόνιμες προσλήψεις; Με έκτακτους που σε 8 μήνες θα φύγουν; Με ενοικιαζόμενους;
3. Οι αναπληρώσεις για τις άδειες θα γίνονται πλέον ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ
4. Η διαδικασία χαρτογράφησης και επαναπροσδιορισμού των τμημάτων θα είναι διαρκής, με ότι αυτό συνεπάγεται και
5. Δίνεται η δυνατότητα στη Διοίκηση ΜΕΡΙΚΗΣ τροποποίησης του ωραρίου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των τμημάτων. Πόσο μερικής και πόσων τμημάτων δεν διευκρινίζεται.
Τελειώνοντας εμείς ως Παράταξη λέμε όχι σε αυτά τα αποσπασματικά σχέδια, τα οποία σαν σκοπό έχουν μόνο να δείξουν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ότι «κάτι γίνεται» στον ΕΛΤΑ .
Η διοίκηση καλά κάνει.
Όμως αμφιβάλλουμε εάν «καλά κάνουν» και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ιδιαίτερα  τώρα που τελείωσαν οι εκλογές των Ταχυδρόμων της Αθήνας !
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ.
Επιθυμούμε και επιδιώκουμε  ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλη την παραγωγική διαδικασία του ΕΛΤΑ και θα τον κάνει μια σύγχρονη και βιώσιμη επιχείρηση, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών.
Απαιτούμε θεσμικά και με ρήτρες να κατοχυρωθούν δικαιώματα του ΕΛΤΑ, που μέχρι και σήμερα δεν του έχουν αναγνωριστεί και επαφίεται η άσκησή τους, στην καλή ή όχι προαίρεση του εκάστοτε Υπουργού.

Για να εκτυπώσετε την επιστολή πατήστε εδώ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ                                                                           ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.