Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Εργασιακά και Δημόσια Διοίκηση στο μενού με τους θεσμούς την Τετάρτη

Τα εργασιακά, τα επιδόματα και η Δημόσια Διοίκηση θα τεθούν επί τάπητος στις συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των θεσμών την Τετάρτη.
Ειδικότερα, η πλούσια ατζέντα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών την Τετάρτη διαμορφώνεται ως εξής:...

 
11:00-12:00 Δημόσια Διοίκηση
14:00-15:00 Διαχείριση Δημόσιων Οικονομικών
16:00-18:00 Χρηματοπιστωτικά
18:00-19:00 Εργασιακά -κοινωνική πρόνοια

Σύμφωνα επίσης με τον προγραμματισμό, οι επαφές θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να γίνει η επισκόπηση - και στη συνέχεια οι επικεφαλής των κλιμακίων να αναχωρήσουν από την Αθήνα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης σε αυτήν την πρώτη φάση επικεντρώνονται στον εντοπισμό δυνητικών προβλημάτων σε επίπεδο προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και να μην διαταραχθεί ο στόχος για ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα προαπαιτούμενου με αντικειμενικές δυσκολίες είναι αυτό που αφορά στην τοποθέτηση νέων μόνιμων γενικών γραμματέων και διευθυντών, όπου αναμένεται πως θα χρειαστεί αρκετά περισσότερος χρόνος σε σχέση με το ορόσημο του Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη αξιολόγηση περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα, σημαντικότερα των οποίων θεωρούνται τα δημοσιονομικά, η αναμόρφωση των αναπηρικών επιδομάτων, η αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη», η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κυρίως στον τομέα της ενέργειας, καθώς και οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Σε αυτόν τον πρώτο γύρο επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνει μια γρήγορη επισκόπησή τους με τους δανειστές να αναχωρούν την Πέμπτη και να επιστρέφουν για τις τελικές δύσκολες συζητήσεις που θα αφορούν και τη μετα μνημόνιο εποχή μετά το Πάσχα.

Ο στόχος πάντως είναι η τέταρτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί τον Μάιο, ώστε τον Ιούνιο να κλείσουν όλα τα κομμάτια του παζλ (συμπεριλαμβανομένου του χρέους), όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Απώτερος στόχος είναι τον Ιούνιο να υπάρξει η λεγόμενη «παγκόσμια συμφωνία» και για το χρέος, όπως έχει αναφέρει και ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.