Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γ.Πανούσης - Κόντρα με Μαξίμου

Φωτιά παίρνει ξανά το πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του. Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο Γ.Πανούσης επικοινωνεί τη...
Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει το φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την υπόθεση.
Ο Γιάννης Πανούσης κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης και τόνισε πως όσα γνωρίζει και έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς και της οικογένειάς του έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για πολιτικούς με διασυνδέσεις με την τρομοκρατία που τον απειλούν, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες και κυκλώματα μέσα στην αστυνομία.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι πολιτικοί με διασυνδέσεις στην τρομοκρατία που τον απειλούν είναι ενεργά στελέχη στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Βήμα, επισήμανε ότι εν λόγω πολιτικοί δεν είναι υπουργοί, ούτε βουλευτές, ούτε πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παν.Λαφαζάνη, αλλά ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη [διοικητής της ΕΥΠ]. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα "κοσμούν" και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό» δήλωσε ο κ. Πανούσης στο Mega.

Στη δήλωσή του ότι του προξενεί εντύπωση η έλλειψη αντίδρασης από την κυβέρνηση, απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καλώντας τον να καταθέσει επισήμως με κάθε λεπτομέρεια στη Δικαιοσύνη τις «εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες του» και όχι να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε σχετικά ότι «αν ο πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω».

Κατόπιν αυτού, ο Γ.Πανούσης πρόκειται να επικοινωνήσει τη Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη προκειμένου να της παραδώσει το φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την υπόθεση.

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε, επιπλέον: «Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη.

»Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο "βολεύει" η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ο κ. Πανούσης υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους» και τιτλοφορείται: «Μεταγωγές - Απαγωγές τύπου Γ' (Με φόντο τις δηλώσεις Πανούση)».

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται φαιδρότητες τα λεγόμενα Πανούση, περιγράφεται η μεταγωγή κρατουμένου για την υπόθεση των Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και καταγγέλλονται οι συνθήκες κράτησης για να σημειωθεί ότι «καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ' στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ' στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους)».

Σύμφωνα με το Mega, στον κ. Πανούση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν τη στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα, ο οποίος τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.

Την ίδια ώρα, διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ζητούν με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Επιπλέον, η ΝΔ και ζητά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.