Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Νέο «ψαλίδι» στο επίδομα συζύγου και στο επίδομα τέκνων

Το πρώτο καταργείται οριστικά και το δεύτερο αναμένεται να μειωθεί δραστικά ακόμα και τις σημερινές συντάξεις.
Για νέα κρυφή ανατροπή στις αποδοχές των συνταξιούχων που αφορούν την κατάργηση του επιδόματος συζύγου 10% και τη μείωση των...
επιδομάτων τέκνων ετοιμάζεται η κυβέρνηση στο σχέδιό της για το νέο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αλλαγές αυτές θα περάσουν και στις σημερινές συντάξεις «αφενός γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και αφετέρου διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό,τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου».

Ειδικά όσον αφορά το επίδομα τέκνων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπολογίζεται με ποσοστό 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο με την προσαύξηση, όμως, να υπολογίζεται μόνο για το τμήμα της αναλογικής σύνταξης που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχει και δεύτερος «κόφτης» στο επίδομα καθώς θα τοποθετηθεί πλαφόν στον υπολογισμό που θα αντιστοιχεί στο 50% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ του προηγούμενου έτους, και εν προκειμένω του 2015. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το «ταβάνι» μπαίνει στα 345 ευρώ δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας υπολογίζουν το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 690 ευρώ.

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.