Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε πώς κατατάσσονται τα κόμματα μετά τα δύο πρώτα - Ιστορικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής καταγράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Οι πολίτες διαβλέπουν ότι τα χειρότερα έρχονται...
Στο ναδίρ κατρακυλά η...
κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο ΘΕΜΑ», ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεικωθεί το επόμενο εξάμηνο.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.