Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εκλογές ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης Το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος αλλαγής σας είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τσίπρα. Στη συζήτηση για τη δικαιοσύνη είστε κατηγορούμενος, υπογράμμισε. «Πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου», είπε. Οι «λίστες» Καρανίκα, Αλεξιάδη, Σταθάκη.
«Σε μια κανονική χώρα δεν θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη», ανταπάντησε ο...
Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό. 
«Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση αλλά κατηγορούμενος. Παραλάβατε κράτος και παραδίδετε χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη. Παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε και διαλύετε την οικονομία. Προδώσατε τα όνειρα όσων σας πίστεψαν».
Ολοι γνωρίζουν το λόγο που γίνεται η συζήτηση. Θέλετε να αλλάξετε την ατζέντα του διαλόγου, υποστήριξε.
«Το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία. Παριστάνει τον αριστερό και βγαίνει φωτογραφίες με τους σοσιαλιστές (στη γωνία)», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε σε όλα τα μέτωπα στην κυβέρνηση. Μίλησε για αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού, για εικόνα χάους σε Ειδομένη και Πειραιά, μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και… υπουργούς που ψάχνουν επενδυτές στους πρόσφυγες.
Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει και η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη.

Χρειάζεται όραμα

Η χώρα χρειάζεται όραμα και ένα σταθερό «πηδάλιο». Η χώρα δεν έχει τίποτα από αυτά γιατί το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η νομή της εξουσίας. Το βλέπουμε αυτό στην υπόθεση Μουζάλα. Δίπλα, δίπλα Καμμένος – Μουζάλας στα υπουργικά έδρανα. Είναι αυτοεξευτελισμός, υπογράμμισε.

Η διαπλοκή

Για να ξεφύγετε από τη λάσπη της Ειδομένης προσφεύγετε στην λάσπη της διαπλοκής, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκόπιμα χτυπάτε τους θεσμούς.
Παρεμβαίνετε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τόνισε. «Δεν θα σας περάσει. Δεν σας φοβόμαστε όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων και αν παραγγείλετε. Η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα και το Σύνταγμα δεν θα καταπατηθεί».

Εχω αναλάβει τις ευθύνες

Εχω αναλάβει τις ευθύνες για ότι έγινε στο παρελθόν. Αλλά η παράταξη έχει δώσει δείγματα, σημείωσε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε πρώτος για τη διαφθορά. Ο Κ. Καραμανλής συγκρούστηκε με τα συμφέροντα. Η τελευταία κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά βρέθηκε στο τέλος στο στόχαστρο όλων των επικοινωνιακών συστημάτων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εσας δεν σας βάρυνε καμία αμαρτία του παλαιού κατεστημένου. Αυτό ήταν το ισχυρότερο όπλο σας. Τι κάνατε; Σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές αρχές της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιός και από το παλαιό, πρόσθεσε.
«Πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που μαζέψατε στο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που κατήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης:
* Ο χειρισμός του ΕΣΡ και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον Ν. Παππά.
* Οι μυστικές συναντήσεις: πλην της γνωστής γάτας κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντά ένα βαρόνο της πολιτικής. Γιατί έγιναν τρία ραντεβού; Για να πείτε ένα περήφανο «όχι», όπως αυτό του δημοψηφίσματος. «Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», σημείωσε και όπως είπε δεν ξεχνά το «κόκκινο» πρωτοσέλιδο του Βήματος την ημέρα των εκλογών.
* Μαζί σας για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Θα ελέγξετε το Alter και τον εκδότη που τώρα σας στηρίζει; αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για νέο «αυριανισμό».
* Παρεμβάσεις σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές.
Όπως είπε η χειρότερη μορφή διαφθοράς είναι ο λαϊκισμός και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ορισμός. «Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που προσπαθεί», είπε ο αρχηγός της ΝΔ. «Η ψευτοαριστερά της μετριότητας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα».

Οι λίστες

Δεν έχετε κάνει τίποτα σοβαρό για να τις αξιοποιήσετε. Που βρίσκεται ο κος Νικολούδης που έλεγε ότι υπάρχουν 3.500 υποθέσεις που θα φέρουν 2,5 δισ. ευρώ. Μήπως τον αποπέμψατε γιατί σας χάλασε το αφήγημα ή γιατί δεν ήθελε να παίξει το παιχνίδι παρεμβάσεων που παίζει ο διάδοχός του; (σ.σ. Παγγελόπουλος)
Ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι εισπράξεις είναι λιγότερες από αυτές της ΝΔ, ενώ για το γράμμα του Μπόργιανς που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αναφέρεται πως τότε δεν υπήρχε λίστα αλλά το θέμα αφορούσε μόνο την παροχή τεχνογνωσίας.
Ασχοληθείτε με τη λίστα όσων διορίσατε (λίστα Καρανίκα). Τη λίστα όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό (λίστα Αλεξιάδη). Τη λίστα επίορκων που γύρισαν στην υπηρεσία τους (λίστα Κουρουπλή) και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν (λίστα Σταθάκη), τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η δικαιοσύνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βουτιά στις επετηρίδες, κατήγγειλε. Που ακούστηκε να υπάρχουν υποθέσεις που αφορούν «πολιτική προτεραιότητα»;
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτηρίζει δικαστικό πραξικόπημα κάθε απόφαση που δεν είναι αρεστή στην κυβέρνηση, υποστήριξε.
Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος; αναρωτήθηκε και προσέθεσε ότι η ψήφιση νόμων (σ.σ. που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός) δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη.
Από πια διάταξη νόμου επιτρέπονται οι επικοινωνίες Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη; Αναρωτήθηκε. Είναι σωστό να είναι σε ένα τέτοιο τομέα άνθρωπος που διετέλεσε επικεφαλής της ΕΥΠ; Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο;
Αυτά θα τα απαντήσουμε την Πέμπτη στην Επιτροπή Διαφάνειας που αποφεύγετε, γιατί εκεί θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Η υπόθεση Κουμουτσάκου

Πως είναι δυνατόν να υιοθετεί η κυβερνητική εκπρόσωπος δημοσιεύματα για άσχετες συνομιλίες με εκβιαστές; ήταν το ερώτημα για τη γνωστή κόντρα Κουμουτσάκου-Γεροβασίλη. Αναφορικά με την υπόθεση Μαυρίκου είπε ότι του έχει κάνει αγωγή για δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο.
Κατήγγειλε ότι στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ.
Αφήστε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους; ήταν το μήνυμα που έστειλε. Οι δικαστές δεν πρέπει να φοβούνται και να μην διστάσουν να καταγγείλουν παρέμβαση στο έργο τους. Οσοι παίζουν παιχνίδια με τη δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν, ξεκαθάρισε.
Για εμένα είναι δέσμευση η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, είπε. Με ψήφισαν 400.000 Ελληνες και η υποψηφιότητά μου δεν στηρίχθηκε στα ΜΜΕ. «Δεν έχω εξαρτήσεις και αντλώ τη δύναμή μου από τους πολίτες που βλέπουν την ΝΔ ως το κόμμα που μπορεί να ενώσει τους Ελληνες».

Τα οικονομικά της ΝΔ

Εγω δεν έκρυψα το πρόβλημα με τα οικονομικά της ΝΔ. Το ανέδειξα και προχωρώ σε σχέδιο για να το λύσω, σημείωσε.

Τα τρία μέτρα

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε τρία μέτρα:
* Ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 86.
* Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και να σταματήσει ένα πρόσωπο (επικεφαλής του Αρείου Πάγου) να ασκεί έλεγχο σε εισαγγελείς.
* Πάρτε πίσω το σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα ζήτησε κοινές πρωτοβουλίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Προσπάθησα να δημιουργήσω κλίμα συνεννόηση, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά δεν το αντέχετε.
Εδώ που φτάσαμε έχετε μόνο μια ωφέλιμη απόφαση να πάρετε για τον τόπο: να παραιτηθείτε. Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς λόγο. Τώρα εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αφου δεν μπορεί να δώσει λύση η παρούσα Βουλή πρέπει να πάμε σε εκλογές. Το κόστος παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της αλλαγής σας.

Θα έχετε το προνόμιο να γίνετε ο νεώτερος τέως πρωθυπουργός, κατέληξε.
Πηγη:www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.