Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, χαλάζι και μποφόρ

Αλλάζει ο καιρός σε λίγες ώρες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμοι και θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη...
δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:
Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και στα ημιορεινά των ως άνω περιοχών (από τα 700μ.)

Αναλυτική πρόγωση από Σάββαατο έως και Τετάρτη:
Σάββατο 05-03-2016
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Κυριακή 06-03-2016
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 07-03-2016
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία κατά τη διάρκεια της νύχτας στα κεντρικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 08-03-2016 και Τετάρτη 09-03-2016
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο αιγαίο πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ εξασθενούντες και στρεφόμενοι σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.
Πηγη:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.