Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Kαμπανάκια» από τον Κυριάκο στους βουλευτές της ΝΔ

Με ασύντακτη ομάδα που δεν έχει πνεύμα ομαδικότητας ούτε λίγο ούτε πολύ, παρομοίασε ουσιαστικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ
Με ασύντακτη ομάδα που δεν έχει πνεύμα ομαδικότητας ούτε...
λίγο ούτε πολύ, παρομοίασε ουσιαστικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και επιχείρησε να βάλει τάξη. 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε μια χρονική στιγμή που ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και η εικόνα της χώρας είναι τραγική σε όλους τους τομείς, προσπαθεί να κάνει…«ομάδα» την Κ.Ο.
Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για την μεθαυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όπου θα θέσει βέτο, όπως είχε προαναγγείλει το thetoc.gr, στο ενδεχόμενο να θέσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και είναι ανήσυχος για το τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει όπως λέει, λευκή εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, και αφού ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό παρουσία των ΜΜΕ, μετά έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους και ακούστηκαν έντονες παρατηρήσεις στους βουλευτές της Ν.Δ.
Με την επίκληση ουσιαστικά…«βαθμολογίου» για τις επιδόσεις τους επιχείρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης να τους συνετίσει και είπε με έμφαση ότι θα παρακολουθεί τις επιδόσεις τους, επαναφέροντας αυτό που είχε πει και προεκλογικά: «όλοι θα αξιολογούνται και θα κρίνονται».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους γαλάζιους βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όπως και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά που παρέμεινε έως το τέλος.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απαίτησε με έντονο ύφος, αν και είπε πως δεν κάνει τον μπαμπούλα, σκληρή, δραστήρια και ουσιαστική αντιπολίτευση, αφού έως σήμερα περίπου δυο μήνες στην ηγεσία, διαπιστώνει την απροθυμία πολλών βουλευτών να στηρίξουν το κόμμα τους, είτε στη Βουλή είτε στα ΜΜΕ.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός και είπε ότι δεν μπορεί το κόμμα να δείχνει αυτή την αρνητική εικόνα στη Βουλή και να απουσιάζουν οι βουλευτές σε ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει η ίδια η Ν.Δ. ή ακόμα και σε ομιλίες του Κυρ. Μητσοτάκη.
Επίσης, παρατηρείται, όπως επισημάνθηκε και μεγάλο πρόβλημα στην συνεννόηση των βουλευτών με τους τομεάρχες, καθώς ο καθένας καταθέτει όποια ερώτηση θέλει στη Βουλή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική συνεννόηση, με αποτέλεσμα να επικαλύπτονται ερωτήσεις ή να κατατίθεται πολλές φορές, δυο ή τρεις για το ίδιο θέμα από διαφορετικούς βουλευτές.
Αν και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να βάλει κανόνες στην Κ.Ο. είναι κοινή παραδοχή ότι οι βουλευτές έχουν απόσταση με τον πρόεδρο του κόμματος. Εξάλλου, εκτός από 5-6 κανείς άλλος από τους 75 βουλευτές τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές και σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς όσοι εκ των συνθηκών στηρίζουν την νέα ηγεσία, υπάρχει μια ομάδα 30-35 μελών της Κ.Ο. που δεν έχουν χημεία μαζί του και είναι σε απόσταση.
Αυτό φάνηκε και χθες όταν πολλοί βουλευτές αποχώρησαν όταν ακούγονταν οι παρατηρήσεις και οι συστάσεις για την παρουσία τους στη Βουλή.
Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο το σχέδιό του για την οικονομική εξυγίανση της Ν.Δ. και σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρει ότι τα χρέη του κόμματος αγγίζουν τα 210 εκατ. ευρώ!

Πηγη:www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.