Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πωλούνται ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ - Ερωτήματα για ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Έξι μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου – μεταξύ των οποίων ο ΟΣΕ, οι εταιρίες αστικών συγκοινωνιών, τα ΕΛΤΑ και το ΟΑΚΑ – περνάνε άμεσα στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ενώ θολό τοπίο καλύπτει μέχρι...
στιγμής το μέλλον της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Με βάση Παράρτημα που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, με την έναρξη λειτουργίας της ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών) – όπως είναι η επίσημη ονομασία του Υπερταμείου – περνάνε στην κατοχή του ο ΟΑΣΑ , η ΟΣΥ Α.Ε (Οδικές Συγκοινωνίες, λεωφορεία, τρόλλει), η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (της εταιρείας λειτουργίας του μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ) το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ  ΑΕ.

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε τη Βουλή ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη λίστα του παραρτήματος προστέθηκε και ο ΟΣΕ. 
Το ίδιο παράρτημα εμφανίζει επίσης ως υποψήφιες για ένταξη στο Υπερταμείο το επόμενο διάστημα τις ΕΥΑΘ ΑΕ , ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ , ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτιριακές Υποδομες ΑΕ αλλά και τη ΔΕΗ.     
Εν μέσω έντασης, και βροχής ερωτημάτων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποσαφήνισε τη λίστα λέγοντας ότι οι έξι πρώτες εταιρίες είναι εκείνες που περνάνε στο Υπερταμείο και οι υπόλοιπες «τελούν υπό διαπραγμάτευση» με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η νομοθετική βελτίωση λέει ότι στο παράτημα Δ υπάρχουν οι εξής επιχειρήσεις ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Οι άλλες (δηλαδή ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ,  ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΕΗ) είναι υπό συζήτηση, δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε εμάς και τους θεσμούς».

Πηγη:tvxs.gri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.