Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση του ΤΕΕ με ονόματα και φωτογραφίες των μηχανικών βουλευτών που ψήφισαν το ν/σ


Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα ονόματα των βουλευτών διπλωματούχων μηχανικών που ψήφισαν στη Βουλή τον νόμο για ασφαλιστικό και φορολογικό εξέδωσε το ΤΕΕ, με την επισήμανση: «Για να τους θυμόμαστε». Μάλιστα, τα ονόματα συνοδεύονται και από τις...
φωτογραφίες των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τη σχετική ανάρτηση να βρίσκεται στο site του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Όπως σημειώνει το ΤΕΕ, το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».
Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανέφερε:
«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».
Υπενθυμίζεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, είχε λάβει απόφαση να προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε «όλοι να τους θυμούνται».
Πηγη:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.