Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αλλάζουν το άρθρο για τις «υπουργικές» offshore μετά την κατακραυγή από ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά κόμματα

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και εντός ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη Βουλή για το θέμα των offshore.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η εφημερίδα Αυγή με πρωτοσέλιδο τίτλο έβγαλε «οφσάιντ» την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι...

πρόκειται για «κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».
Είχαν προηγηθεί επικριτικές δηλώσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ η ΝΔ σύσσωμη υπέγραψε σχετική επερώτηση στη Βουλή.

Όλες οι παρατάξεις ζητούν την άρση της διάταξης, που ανοίγει το δρόμο σε υπουργούς και βουλευτές να έχουν offshore, η οποία ψηφίστηκε στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου.

Όπως ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη, την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων (μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων), στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

«Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική.

» Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

» Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά.

» Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αστειεύεται σε ό,τι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος» και κάνει λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης.

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.