Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Είστε κατά συρροή ψεύτης κ. Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Έκανε λόγο για κατά συρροή ψεύτη, τον...
οποίο δεν εμπιστεύεται κανείς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του πρωθυπουργού.

Τα μέτρα που καλείται η Βουλή να ψηφίσει σήμερα, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, οφείλονται στην δική σας πολιτική, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έως τον Δεκέμβριο 2014 δεν υπήρχε ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, πως τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν και θα χρειαστούν και νέα μέτρα. «Στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχει η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος εκείνων που φοροδιαφεύγουν και της κομματικής νομεκλατούρας» τόνισε.
Ακόμη και με το κλεισιμο της αξιολόγησης με αυτά τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση, η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει, και τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα καταστούν αναγκαία, υπογράμμισε. Γιαυτό σας λέω, κ. Τσίπρα, ότι υπογράφετε τα μνημόνια δύο - δύο, σημείωσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές που ενώ γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν τα αποδέχονται, αντί να επιμένουν στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που μένετε στην κυβέρνηση, είπε στρεφόμενος προς τον πρωθυπουργό, για να προσθέσει: Δεν μπορείτε να απαοτρέψετε ούτε την καταστροφή που εσείς προκαλείτε· θα μείνετε στην ιστορία ως ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός, θα ταυτιστείτε με την πολιτική εξαπάτηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για εκλογές το συντομότερο, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. «Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου» προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε.
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη φράση του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», για να τονίσει: «Όσοι τον άκουσαν έμειναν άφωνοι. Ο κατά συρροή ψεύτης να λέει τώρα ότι θα μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα της αλήθειας δεν την μιλήσατε ποτέ κ. Τσίπρα, δεν την ξέρετε και δεν την αντέχετε» σημείωσε και υπενθύμισε τα περί κατάργησης των μνημονίων για να καταλήξει: «Εξαπατούσατε με ψεύτικες ελπίδες. Δεν σας πιστεύει πλέον κανείς ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. [...] Αν σας γνώριζε ο Μαρκ Τουέιν θα έλεγε ότι υπάρχουν τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο για πολιτικό αμοραλισμό, επειδή εισηγείται διατάξεις κατά των οποίων παλαιότερα είχε προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σημείωσε ότι από την μία, υπογράφει μαζί με τους 53 κατά του προγράμματος και από την άλλη, στέλνει επιστολή στο Eurogroup ότι οι Έλληνες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος. 
Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.