Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί, ναρκοθετεί….

Αθήνα, 6 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί, ναρκοθετεί….
Επίκαιρη όσο ποτέ η Εργατική Πρωτομαγιά τα αιτήματα και οι συμβολισμοί της

Η κυβέρνηση αποφάσισε να “τιμήσει” τη φετινή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς μεθοδεύοντας τη ψήφιση ενός...
κοινωνικά ληστρικού, υφεσιακού και κοινοβουλευτικά λαθραίου Ασφαλιστικού-Φορολογικού Νομοσχεδίου.
Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και το περιεχόμενό τους καταλύεται και η τελευταία εναπομείνασα ικμάδα ανταποδοτικότητας, επάρκειας και αλληλεγγύης της Κοινωνικής Ασφάλισης χωρίς να διασφαλίζεται η προοπτική βιωσιμότητάς της.
Θεμελιώδεις κοινωνικές κατακτήσεις γκρεμίζονται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους με “αμπαλάζ” βαρύγδουπα λόγια και ψευδεπίγραφες διακηρύξεις. Ο εργασιακός βίος γίνεται αβίωτος ενώ οι συντάξεις που αναλογούν στους κόπους και τις εισφορές μιας ολόκληρης ζωής μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα φτώχειας βυθίζοντας οριστικά ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού ιστού στην ανέχεια και την υλική υστέρηση.
Παράλληλα, η αύξηση της έμμεσης –κοινωνικά άδικης και αντιαναπτυξιακής– φορολογίας και η νέα κεκαλυμμένη φοροεπιδρομή στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα τιμωρεί για ακόμη μια φορά τους “μη έχοντες” συνεπείς φορολογούμενους, τα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Το Νομοσχέδιο αυτό είναι, ξεκάθαρα, ένα μέσο λεηλασίας και αρπαγής που πιστοποιεί πως όσο αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί τόσο η βαρβαρότητα θα αυξάνεται και η περιδίνηση θα βαθαίνει.
Την ίδια ώρα, η ασφυξία ρευστότητας στην πραγματική οικονομία καθιστά τα “λουκέτα” σε μη αναστρέψιμη συνθήκη με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης που έρχονται να προστεθούν στις εκατόμβες των ανέργων.
Η αγορά εργασίας παραπέμπει κυριολεκτικά σε “γαλέρα” με την ανασφάλεια, τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, την παραβατικότητα και την υποαμοιβή να κυριαρχούν υπονομεύοντας τα ελάχιστα όρια εργασιακής δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας όταν οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι, πλέον, είδος υπό εξαφάνιση.
Την τελευταία εξαετία το διακύβευμα της Πρωτομαγιάς συμπυκνώνει τις αγωνίες του κόσμου της μισθωτής εργασίας στην Πατρίδα μας. Τα αιτήματα και οι συνειρμοί της είναι περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Η εργασία από αναφαίρετο δικαίωμα καθίσταται σε δύσκολο ζητούμενο και η αξιοπρεπής δουλειά από καθολική κατάκτηση σε προνόμιο των ολίγων με την πλήρη και σταθερή απασχόληση να μπαίνει στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων. Υπενθυμίζει και συμβολίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ αποδεικνύοντας ότι οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται…
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι καθώς και όλες οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου οφείλουμε να διεκδικήσουμε το μέρισμα που αναλογεί στο μόχθο και τη δημιουργικότητά μας με στόχο τη συλλογική, οικογενειακή και προσωπική μας αξιοπρέπεια, την κοινή προκοπή και ευημερία.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάσχεση όλων εκείνων των πολιτικών που δημιουργούν ή εντείνουν τα κοινωνικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα.
Έναν αγώνα για κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη, παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική κόντρα στην αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση, τη σπατάλη ή την εκποίηση του δημοσίου πλούτου.
Έναν αγώνα απέναντι στην ακραία λιτότητα και όλους εκείνους που “ορέγονται” να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ που θα εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο.
Έναν αγώνα για να διασώσουμε το παρόν και να συνδιαμορφώσουμε ελπιδοφόρα το αύριο.
Έναν αγώνα ώστε το δίκιο των εργαζομένων να ξαναγίνει ΔΙΚΑΙΟ.
Έναν αγώνα από τον οποίο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων στις 6 & 7 Μαΐου για την απόκρουση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού εκτρώματος, καθώς και στις 8 του Μάη, στις 10 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος, τιμώντας τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης για μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.