Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: Ετοιμάζουμε νέο δεκαετές στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό

Το πλάνο θα εκπονηθει εντός του επόμενου εξαμήνου - Βιωσιμότητα,  καινοτομία και  ανταγωνιστικότητα οι βασικοί πυλώνες - Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Την εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό τουρισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη... συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, το σχέδιο θα είναι έτοιμο εντός του επόμενου εξαμήνου και θα υπάρξει συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.

«Θέλουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συνολικά τον κλάδο του τουρισμού που στήριξε την ελληνική οικονομία στα χρόνια της κρίσης. Η χώρα χρειάζεται ένα 10ετές σχέδιο για τον κλάδο το οποίο θα εστιάζει σε τρία βασικά στοιχεία: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα που θα χειριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, το κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ ανέφερε ότι χρειάζεται ένας ΕΟΤ, ο οποίος θα μπει σε νέες βάσεις, ώστε να τεθεί ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο για την προβολή της χώρας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Συνεχίζω τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία. Επισκεπτόμενος σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην ηγεσία του Υπουργείου σας, στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα. Να σας πω ότι περιμένω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο Υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα Υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα Υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Και γι’ αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να τους υλοποιήσουν.

Εύχομαι και πάλι καλή δύναμη στην ηγεσία του Υπουργείου. Να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά της αξίζει, όχι μόνο για τους κατοίκους της, για τους Έλληνες, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε έναν τόπο πανέμορφο, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στον οποίον θα περάσουν πολύ ωραία και τον οποίον θα θέλουν να επισκεφθούν και πάλι στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.