Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Αλλαγές στο χτίσιμο του αφορολόγητου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αλλαγές στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, παράλληλα με τη διατήρησή του στα 8.636 ευρώ, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να απαιτούνται μεγαλύτερης αξίας ηλεκτρονικές συναλλαγές για το ποσόν του αφορολόγητου από τις 6.500 έως τις 8.636 ευρώ.
Παράλληλα εξετάζονται αλλαγές και στην...
φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Καθημερινής, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ότι το αφορολόγητο όριο έως τις 6.500 ευρώ περίπου θα επιτυγχάνεται με την αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών που απαιτείται σήμερα , ενώ για το επιπλέον ποσό έως τις 8.636 ευρώ θα απαιτούνται περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα καλυφθούν οι επιφυλάξεις των θεσμών για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της διατήρησης του αφορολογήτου, αφού η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα οδηγήσει σε περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Αναλυτικά το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου θα προβλέπει τα εξής:

- Σταθερό αφορολόγητο 6.500 ευρώ το οποίο θα χτίζεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές ως εξής:
1.Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα απαιτούνται ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 10%.
2. Για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ , 15%.
3.Για εισοδήματα από 30.001 ευρώ και πάνω από 20%.
Σημειώνεται ότι η ανωτέρω κλίμακα εφαρμόζεται προοδευτικά έτσι ώστε ο συντελεστής του επόμενου κλιμακίου να υπολογίζεται μόνον στο υπερβάλλον ποσό του εισοδήματος. 4.Προσαυξημένο αφορολόγητο της τάξεως των 8.636 ευρώ:
Προκειμένου να φθάσει κάποιος στο υψηλό αφορολόγητο θα πρέπει να έχει πρόσθετες ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτός δηλαδή από αυτές που προβλέπονται για το χτίσιμο του του σταθερού αφορολόγητου ορίου. Το ύψος των επιπλέον συναλλαγών θα αποφασισθεί το επόμενο έτος στην\περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο.
Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τη φορολογία εισοδημάτων Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τη φορολογία εισοδήματος θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:
- Διατήρηση του αφορολόγητου του ορίου των 8.636 ευρώ είτε στο σύνολο του είτε με προσαυξημένες ηλεκτρονικές συναλλαγές , το οποίο θα αυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί. -Νέα φορολογική κλίμακα με 5 ή 6 κλιμάκια.
- Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από 22% στο 9% για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που θα αποκτήσουν οι φορολογούμενοι από το 2020. Σήμερα ο συντελεστής 22% εφαρμόζεται για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ
- Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% που εφαρμόζεται σήμερα για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ, στο 42%.

Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 9% από 22% σήμερα, με το όφελος να φθάνει για όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ στα 1.300 ευρώ Παράλληλα επισημαίνεται ότι εξετάζονται αλλαγές και στην φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.
Πηγη:www.money-money.gr                                                                                                                                                                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.