Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ερχεται ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες 9 Μποφόρ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει από απόψε καιρός, αρχής γενομένης από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ.
Σήμερα, Πέμπτη, από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ήπειρο, τη...
δυτική στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.
Αύριο Παρασκευή (27-11), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν εκτός από τη δυτική Ελλάδα βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής στερεάς, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο (28-11), στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.
Πηγη:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.