Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο - Επεισόδια στη διαδήλωση

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι οι μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης. Οι δρόμοι στο κέντρο της...
Αθήνας είναι πλέον ανοιχτοί.

Τα συνδικάτα μαζί με εργαζόμενους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνέχισαν με πορεία προς το Σύνταγμα ενώ λίγο νωρίτερα το ΠΑΜΕ είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια για να καταλήξει έξω από την Βουλή.

Για ένα νέο "πιο δυναμικό" ξεκίνημα με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης έκανε λόγο σε δήλωσή του στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ξεχωριστό μπλοκ στην πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συνέταξε η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που είχε στο πλευρό του -μεταξύ άλλων- τόσο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και τους Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Ήσυχο.

Τις πορείες κατά της λιτότητας αμαύρωσε, ωστόσο, ομάδα περίπου 200 κουκουλοφόρων που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη Σταδίου, πυρπολώντας βανάκι του ΟΤΕ πριν φθάσει στο Σύνταγμα όπου πέταξε βόμβες μολότοφ (φωτό) κατά των αστυνομικών και στον πρώτο όροφο του ΥΠΟΙΚ η οποία δεν επεκτάθηκε.

Καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία στην Πανεπιστημίου καθώς νεαροί κινούνταν προς τα Εξάρχεια όπου και κατέληξαν. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην πορεία στη Θεσσαλόνικη.

Πως κινούνται τα μέσα μεταφοράς έως το βράδυ


Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι συρμοί του μετρό, τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού είναι ακινητοποιημένοι, ενώ ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κάνουν δρομολόγια από τις 09:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Παράλληλα, σήμερα και αύριο έχουν ακυρωθεί αεροπορικές πτήσεις λόγω στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, αλλά και της ΟΣΥΠΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας (φωτό). Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που παραμένουν κλειστοί και οι δημοσιογράφοι.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να απαντήσουν δυναμικά και αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία ως "μια πρώτη προειδοποίηση απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές, που φαλκιδεύουν δικαιώματα, καταργούν ελευθερίες και επιφέρουν ένα βαρύ πλήγμα στην κοινωνία, αλλά και στην ενημέρωση".
Πηγη:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.