Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ για κοινή έκδοση γραμματοσήμου με το μήνυμα «Liberte, Egalite, Fraternite»

Η ελληνική ταχυδρομική οικογένεια, όλοι οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, καταδικάζουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά αθώων πολιτών στο Παρίσι και εκφράζουν την οδύνη τους και τα συλλυπητήριά τους στο γαλλικό λαό και στις...
οικογένειες των θυμάτων.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στο τριήμερο πένθος του γαλλικού λαού με μεσίστιες τις εταιρικές σημαίες και, σε μία συμβολική κίνηση, αναρτούν στα καταστήματά τους το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη» (Liberte, Egalite, Fraternite)
Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναλαμβάνουν παγκόσμια πρωτοβουλία, μέσω της Ένωσης Ταχυδρομικών Φορέων της Ευρώπης (PostEurop), για κοινή έκδοση γραμματοσήμου από όλες τις χώρες της Ένωσης, ώστε το μήνυμα «Liberte, Egalite, Fraternite» να φτάσει σε κάθε πολίτη του κόσμου και γίνει και πάλι επίκαιρο, οδηγός στα επόμενα βήματά μας.
Σε μία αυτονόητη κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει ήδη απευθύνει συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των Γαλλικών Ταχυδρομείων και πρόκειται να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός σε δήλωσή του αναφέρει: «Είναι χρέος όλων μας τούτες τις ώρες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο πλευρό του γαλλικού λαού. Για το λόγο αυτό με μια συμβολική κίνηση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα κατά της τυφλής βίας, του μίσους και της βαρβαρότητας».
Μπροστά στον κίνδυνο το κόστος της εγκληματικής τρομοκρατικής πράξης να το υποστούν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στις ακτές μας για να γλιτώσουν από την ίδια βαρβαρότητα στις δικές τους χώρες, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δηλώνουν απερίφραστα ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη δράση ενημέρωσης των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν την ανάγκη από την υποστήριξή μας για να προσεγγίσουν τους τελικούς τους προορισμούς. Πρόκειται για μία κίνηση που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του ανθρωπισμού ενάντια στον φόβο και τη βία.
Μετά την πρώτη δράση ενημέρωσης που οργάνωσαν σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», και περιελάμβανε την εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων στην αραβική γλώσσα, τα ΕΛΤΑ αυτή τη φορά εκτυπώνουν και διανέμουν νέο ενημερωτικό έντυπο στην αφγανική διάλεκτο φαρσί και στην αραβική γλώσσα.
Το έντυπο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τους σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ και διανέμεται στα σημεία εισόδου στα νησιά, στα πλοία τα οποία μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά αλλά και  σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους. Τέλος, φυλλάδια θα αναρτηθούν και στα Ταχυδρομεία των νησιών όπου φθάνουν οι πρόσφυγες.
Πηγή : www.e-forologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.