Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Επεισόδια και προσαγωγές στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Εξω από τη Βουλή παραμένουν οι αγρότες, όπου νωρίτερα σημειώθηκε ένταση κατά το παναγροτικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να προχωράει σε προσαγωγές.

Στα αιτήματα των αγροτών έχει προστεθεί η απελευθέρωση των δύο συναδέλφων τους, ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία έχει προσαχθεί μόνο ένας...
διαδηλωτής.

Η πρώτη στιγμή έντασης εκδηλώθηκε όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό.

Στη συνέχεια μερίδα αγροτών προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων και να κατευθυνθεί στον περίβολο της Βουλής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν ρίχνοντας χημικά και αποθώντας τους αγρότες.

Την ίδια στιγμή, γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώνονταν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν δύο συλλήψεις και αρκετές προσαγωγές.

Επεισόδια και προσαγωγές στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 8 το πρωί είχαν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά οι Κρητικοί αγρότες, που ήταν και η πολυπληθέστερη ομάδα του συλλαλητηρίου.Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
Επεισόδια και προσαγωγές στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. 
Λόγω της συγκέντρωσης, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της οδού Σέκερη. Παράλληλα, η Σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία, πριν από λίγη ώρα.
Πηγη:www.ethnos.gr
Επεισόδια και προσαγωγές στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.