Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ντόρα: Συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν παραδεχτεί ότι έλεγε ψέματα

Ο όρος που θέτει η Ντόρα Μπακογιάννη, για να υπάρξει συναίνεση στα μεγάλα θέματα. "Αρνιόσασταν κάθε συναίνεση επί τέσσερα χρόνια" υπενθύμισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει και παραδεχτεί ότι...
έλεγε ψέματα θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την παροχή συναίνεσης από την αντιπολίτευση δήλωσε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για συναίνεση.
«Τέσσερα χρόνια αρνιόσασταν κάθε συναίνεση και τώρα ζητάτε τη συναίνεση των ίδιων για να εφαρμόσετε χειρότερες πολιτικές» είπε η βουλευτής της ΝΔ κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016 δίνοντας το στίγμα της ενόψει των προτάσεων του πρωθυπουργού για διάλογο.
«Η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις και με οίηση αλλά μόνο όταν έχει κάποιος το θάρρος να βγει και να πει ότι αυτά που έλεγε τα έλεγε από άγνοια, από ιδεοληψία ή από προσπάθεια κοροϊδίας του ελληνικού λαού» . «Η αλήθεια δεν κρύβεται» είπε.
Η βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε, όμως, στη κυβέρνηση και ότι καλεί σε συναίνεση δίχως να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και δίχως να έχει αποφασίσει που θέλει να οδηγήσει τη χώρα. «Πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση αναλογιστείτε ποια είναι η προτασή σας. Τι θέλετε να κάνετε για το ασφαλιστικό;» διερωτήθηκε και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να έρθουν να βρουν την ΝΔ αφού πρώτα θα έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Η κυρία Μπακογιάννη χρησιμοποίησε, όμως, πολύ σκληρούς τόνους και για τον προϋπολογισμό του 2016  λέγοντας ότι η ΝΔ διαφωνεί με αυτόν «κάθετα και οριζόντια».  «Υποσχεθήκατε μείωση των φόρων και τελικά τους αυξήσατε» είπε. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΖΑ η οικονομία επέστρεφε «έστω και αναιμικά στην ανάπτυξη». «Όλα αυτά τα μέτρα δεν θα ήταν αναγκαία αν είχε συνεχιστεί η πολιτική που πολεμήσατε με νύχια και με δόντια» τόνισε απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.