Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Συγκεκριμένα στοιχεία από την Ελλάδα σε 10 ημέρες ζητάει ο Σέλινγκ

Τελεσίγραφο 10 ημερών του Αυστριακού υπ. Οικονομικών στην Ελλάδα για συγκεκριμένες προτάσεις 
Συγκεκριμένα στοιχεία από την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, για μια λύση με την Ευρωζώνη, ζήτησε σε δηλώσεις του σε αυστριακούς δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της...
σημερινής άτυπης Συνόδου του Eurogroup στην Ρίγα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας ότι "αποφασιστικής σημασίας ήταν η συγκατάθεση της Αθήνας να καταβληθούν τώρα προσπάθειες με όλη τη δύναμη και ένταση για την εξεύρεση συμφωνίας".
"Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο, καθώς ενδεχόμενα θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου", ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει, ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Οικονομικών, στη Σύνοδο επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει, όπως επίσης ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την Αθήνα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα".
Το ενδιαφέρον ήταν, κατά τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ότι σήμερα δεν συζητήθηκε πλέον εκείνο το οποίο διαδίδονταν τις περασμένες εβδομάδες, ότι δηλαδή τα χρήματα θα έρχονταν από την Κίνα ή τη Ρωσία.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.