Τρίτη 21 Απριλίου 2015

MEGA: Το State Department για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Σε κρίσιμο σημείο έχουν οδηγηθεί τα πράγματα για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ εξαιτίας του ζητήματος που έχει προκύψει με την αποφυλάκιση του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA κ. Μιχάλης Ιγνατίου.
Επικαλούμενος πληροφορίες ο κ. Ιγνατίου σημειώνει ότι...

η περαιτέρω στάση του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τα θέματα της οικονομίας θα επηρεαστεί από την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του αμερικανού ΥΠΕΞ John Kerry με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, εκτιμά ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο τετ-α-τετ για τον Έλληνα υπουργό. Συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις θα εξαρτηθούν από αυτή τη συνομιλία. Ο Αμερικανός υπουργός περιμένει μία καλή εξήγηση, όπως ανέφερε στο MEGA Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Ιγνατίου έθεσε το θέμα στην ενημέρωση του State Department, με την εκπρόσωπο να βαδίζει στη γραμμή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα όπως την εξέφρασε ο πρέσβης David Pearce.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για την αποφυλάκιση από το Γκουαντάναμο για ανθρωπιστικούς λόγος τρομοκρατών που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος του State Department δήλωσε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα καθώς  οι ίδιοι εξασφαλίζουν ότι δεν θα αναμειχθούν και δεν θα σχεδιάσουν ξανά τρομοκρατικές ενέργειες. 

Πηγη:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.