Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Θετικός σε κυβέρνηση συνασπισμού ο Σαμαράς - Ονειρα εαρινής νυκτός λέει η Κυβέρνηση

Θετικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, εφόσον τεθεί ζήτημα και πρόβλημα στον τρέχον σχηματισμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει ώστε να λάβει χρηματοδότηση. Ειδικότερα, την...
προθυμία του να στηρίξει μία κυβέρνηση ενότητας, εάν οι παραχωρήσεις που θα ζητηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας δημιουργήσουν ρήγμα στη σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.  «Εάν ο σχεδιασμός είναι να διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα προσφέρουμε στήριξη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Μία έξοδος (σσ: από την Ευρωζώνη) θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ευρωζώνη είναι ο μόνος νοητός οικονομικός δρόμος για την Ελλάδα, αν και διατύπωσε αμφιβολίες, σύμφωνα με το Bloomberg, για τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διατήρησης του ενιαίου νομίσματος. «Για την Ευρωζώνη, η μετάδοση των επιπτώσεων από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι σήμερα τόσο μεγάλη, όσο θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια» δήλωσε, προσθέτοντας: «Αλλά θα είναι, παρά ταύτα, τεράστια και θα είναι μία πολιτική καταστροφή».

«Η αγορά ασφυκτιά από την αβεβαιότητα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απηύθυνε συμβουλή στον κ. Τσίπρα: «Σταμάτα τους μελοδραματισμούς, ο λογαριασμός αυξάνεται [...]. Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου δράση. Όλα αυτά συμποσούνται σε ένα μεγάλο ερωτηματικό». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη λίστα με τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Φεβρουαρίου για την παράταση της οικονομικής στήριξης. «Εάν αποφασίσουν ιδεολογικά ότι δεν θα τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, τότε μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα, οι χώρες που θα έχουν εκλογές και οι χώρες που έχουν περάσει από πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν επιπλέον χρήματα, εάν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντιευρωπαϊκό τρόπο» σημείωσε. Ο ίδιος απέρριψε την κριτική ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι το κόμμα του στήριξε και τα δύο νομοσχέδια που έχει φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ότι είναι ο πρωθυπουργός εκείνος που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, κάνοντας ανοίγματα στη Ρωσία. «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από τους Κινέζους, τους Ιρανούς, τους Ρώσους να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι πραγματικά σοβαρός ευρωπαϊστής;» αναρωτήθηκε.

Γ. Σακελλαρίδης: Όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί κυβέρνησης μνημονιακής ενότητας

«Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πρόθυμος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συνεχίσει το ημιτελές έργο του. Αυτό, ευτυχώς, έμεινε ανολοκλήρωτο στις 25 Γενάρη. Σήμερα, ο ελληνικός λαός φαίνεται να αποδοκιμάζει ακόμη περισσότερο την κυβερνητική του θητεία και να στηρίζει ακόμη περισσότερο τη σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πρόσφατη ψήφο του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στο Bloomberg.

«Για αυτό και συνεχίζουμε βάζοντας τα μνημόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές αξίες της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, καταλήγοντας: «Σενάρια για κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, που απεργάζονται τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και διάφορα κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι όνειρα εαρινής νυκτός».

Πηγή:www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.