Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Κώστας Μπακογιάννης

Για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά της Αυτοδιοίκησης και ανακοινώνει την απόφασή του για...
προσφυγεί της περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωσή της.
Σε σχετική του δήλωση ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι «με τη σημερινή της απόφαση και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση υποχρεώνει τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, σταματώντας ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και καταδικάζοντας την Αυτοδιοίκηση σε «παύση πληρωμών».

«Εν μία νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της Αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας» σημειώνει.

Στη συνέχεια δηλώνει την κατηγορηματική άρνηση της περιφέρειας «να γίνει συνεργός στον αυταρχισμό και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης» και ενημερώνει για την απόφαση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εφαρμογής της, καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης.

«Οφείλουμε όλοι, ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε προς όφελος των πολιτών. Ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή» αναφέρει κλείνοντας. 

Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.