Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω απ' όσα έχουμε εξαγγείλει

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, να τις υλοποιήσει και είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την...
ανθρωπιστική κρίση.
«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των Μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση «το πρώτο νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ, στα ελληνικά» και συμπλήρωσε πως «ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών, το πρώτο νομοσχέδιο που δεν παίρνει από τους πολλούς».
Και συνέχισε: «Δεσμευτήκαμε ακόμα και να ματώσουμε, για να σταματήσει να ματώνει ο λαός. Την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας και τις πιέσεις τα γνωρίζαμε. Τώρα αρχίζουν να τα γνωρίζουν πολύ καλά και οι εταίροι μας».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αν νόμιζαν ότι θα είμαστε η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, τότε σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει. Στις 20 Φεβρουαρίου πετύχαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Ακυρώσαμε την 5η αξιολόγηση» και διαμήνυσε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δέχεται εντολές από τους τεχνοκράτες».
«Μας ζητάνε να παγώσουμε νομοσχέδια, ώστε να συνεχίσουν να ξεπαγιάζουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα» είπε ο πρωθυπουργός. «Αν το κάνουν για να μας τρομάξουν, η απάντηση είναι απλή: Δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν» και διερωτήθηκε: «Αυτήν την Ευρώπη οραματιστήκαμε; Την Ευρώπη που θεωρεί μονομερή ενέργεια την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;».
 Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.