Ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφτετείο Κακουργημάτων ο 47χρονος που κατηγορούνταν για...
την ληστεία στα ΕΛΤΑ στον Πόρο, που έγινε το Νοέμβριο του 2014, και είχε "λεία" 500 ευρώ. (δείτε εδώ)
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επιβλήθηκε συνολικά ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών, η οποία είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Κατά την απολογία του ο κατηογρούμενος ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης ενώ όταν η πρόεδρος του είπε: " Βλέπω εδώ ποινικό μητρώο ...πολλές σελίδες!" εκείνος της απάντησε : " Έχω ποινικό μητρώο αλλά πρώτη φορά κάνω ληστεία!"
Μάλιστα , ο ίδιος ανέφερε πως χρησιμοποίησε το πιστόλι του εγγονού του και πως το έχει μετανιώσει ενώ σημείωσε πως σε αυτή την πράξη τον ώθησε η ανέχεια κθώς ο ίδιος και η σύζυγος του είναι άνεργοι και έπρεπε να βρεθούν χρήματα για τις ιατρικές εξετάσεις της γυναίκας του.
Για να κατθέσουν κλήθηκαν επίσης η αναπληρώτρια προισταμένη των ΕΛΤΑ και ένας υπάλληλος, ο οποίος δούλευε στα ΕΛΤΑ για πρώτη φορά την ημέρα της ληστείας.
Η αναπληρώτρια προισταμένη ανέφερε πως αν και κοντεύει να συνηθίσει τις ληστείς , καθώς είναι η 9η ληστεία που βιώνει, ένιωσε τον φόβο.
Ο υπάλληλος του ταμείου σχολίασε πως ο ληστής ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και όταν "άρπαξε" τα 500 ευρώ , είπε και ευχαριστώ!