Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΣΗΕΑ: Δεν μπορεί να πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Δεν μπορεί να κλείσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, δεν μπορεί να πέσει μαύρο στα κανάλια αυτά, δήλωσε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος. Πρέπει να βρεθεί λύση είτε πολιτικά είτε συνδικαλιστικά, πρόσθεσε. Σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του...
ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που τίθενται, και κυρίως οι θέσεις εργασίας στα κανάλια που δεν πήραν άδεια» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος. «Δεν αγνοούνται άλλα ζητήματα που ανακύπτουν, όπως η συγκέντρωση, ο κώδικας δεοντολογίας, πώς θα εργάζονται οι συνάδελφοι. Αλλά αυτό που προέχει είναι πώς θα σωθούν οι θέσεις εργασίας» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για να βρεθεί λύση είτε πολιτική είτε συνδικαλιστική.

«Θα δώσουμε αγώνα. Δεν θα κάνουμε πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.

Reuters: Η Ελλάδα «σφάζει» τηλεοπτικούς σταθμούς
Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα περικόπτει δραστικά τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στη χώρα, χορηγώντας μόλις τέσσερις άδειες «σε μια βιομηχανία που είναι βυθισμένη στην κακοδιαχείρηση και τη διαφθορά».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στη ρύθμιση του τομέα και θα είναι σύμφωνη με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Η εγχώρια βιομηχανία, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η πολιτική αυτή θα περιορίσει την ελευθερία του λόγου, καθώς σφραγίζονται τηλεοπτικοί σταθμοί και ρίχνονται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.

Σε μία χώρα όπου πάνω από το ένα τέταρτο της εθνικής παραγωγής έχει εξαφανιστεί, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται συχνά από τους κυβερνώντες πολιτικούς ως ένας τομέας που ευθύνεται για τα τρέχουσα δεινά της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Le Monde: Η μάχη των ολιγαρχών
Με τίτλο «η μάχη των ολιγαρχών για την ελληνική τηλεόραση», η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde αναφέρεται στην ολοκλήρωση της δημοπράτησης των αδειών για τα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα.

Χρειάστηκαν 63 ώρες αγωνίας, σασπένς, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, γράφει η ανταποκρίτρια στην Αθήνα, Αντεά Γκιγιό.

Εξήντα τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι οκτώ υποψήφιοι με τις ομάδες τους, από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, σε μια πρωτοφανή διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, παρέμειναν κλεισμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κάτω από εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας.

«Η μάχη των εκατομμυρίων έδωσε το πλεονέκτημα σε τέσσερις έλληνες ολιγάρχες από τους πλέον ισχυρούς και τους λιγότερο αμφιλεγόμενους». Το δημοσίευμα δίνει τα ονόματα και μερικά βιογραφικά στοιχεία των Βαγγέλη Μαρίνακη, Χρήστου Καλογρίτσα, Θεόδωρου Κυριακού και Γιάννη Αλαφούζου. Εκτιμά ότι οι δύο χαμένοι των Star και Alpha, θα μπορούσαν ίσως να συμμετέχουν σε πιθανή νέα δημοπρασία για θεματικά κανάλια.

«Ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η Le Monde. Έως τώρα, καμία εκτελεστική εξουσία δεν είχε καταφέρει να υποχρεώσει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις άδειές τους.

«Αυτή η σημαντική μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού ελληνικού τοπίου ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και μήνες ο Νίκος Παππάς, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαχειρίζεται αυτό το τόσο αμφιλεγόμενο θέμα, για τον εξορθολογισμό της δυσανάλογης σχέσης με την αγορά, όπως ο ίδιος λέει, για τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας και από την άλλη πλευρά, για την αντιμετώπιση του περίφημου τρίγωνου των απαράδεκτων σχέσεων μεταξύ των πολιτικών, των ΜΜΕ και των Τραπεζών, που στα ελληνικά αποκαλούν “διαπλοκή”».

«Παρατηρώντας τα αποτελέσματα βλέπουμε περισσότερο μια ανανέωση στις γενιές, παρά μια πραγματική επιχείρηση καθαρά χέρια» λέει η Monde, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά σε κυβερνητική δήλωση: «Για πρώτη φορά, αυτοί οι καπετάνιοι της βιομηχανίας, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν για τη χρήση των αδειών και γίνεται πλέον σεβαστός ο νόμος».

Πηγη:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.