Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Πιθανές οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ στο μέλλον αλλά όχι από εμάς

Αίσθηση προκαλεί εδώ και λίγη ώρα στη Βουλή η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος την ώρα που κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσαν ότι η υπαγωγή των ΔΕΚΟ στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών του υπερταμείου δεν...
σημαίνει αποκρατικοποίηση , άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποκρατικοποιήσεων στο μέλλον από άλλη κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως υπαγωγή στο υπερταμείο ανοίγει παράθυρο αποκρατικοποιήσεων.
"Το υπερταμείο ήταν συμβιβασμός και μας προκαλεί προβλήματα. Είναι όμως ευκαιρία να αναδιαρθρώσουμε αυτές τις ΔΕΚΟ κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Έχει δίκιο η αντιπολίτευση που λέει ότι μπορεί να γίνουν αποκρατικοποιήσεις στο μέλλον. Δεν αποκλείεται να γίνουν αποκρατικοποιήσεις στο μέλλον. Όσο είμαι εγώ Υπουργός όμως δεν θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Εμείς όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο πρέπει να είναι σύμφωνη γνώμη του Υπουργού. Και αυτή τη σύμφωνη γνώμη δεν θα την έχουν από εμένα και από αυτή την κυβέρνηση. Αν έρθετε εσείς και βάλετε την υπογραφή σας , μπορείτε αλλά θα πάρετε την ευθύνη” είπε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.