Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Κόντρα Στουρνάρα - Σπίρτζη για την Attica Bank

Αντιπαράθεση μεταξύ του Διοικητή της ΤτΕ και του Χρ. Σπίρτζη για την Attica Bank. Πρέπει να ελεγχθεί και η ΤτΕ για το θέμα των δανείων της τράπεζας, είπε στον realfm 97.8 ο υπουργός Υποδομών. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας. 
Σε ευθεία αντιπαράθεση βρέθηκαν Γ. Στουρνάρας και Χρ. Σπίρτζης με αφορμή το...
ζήτημα της Attica Bank ΑΤΤ -1,72% και τον εποπτικό ρόλο που ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος.
Την αρχή έκανε ο υπουργός υποδομών ο οποίος ο οποίος μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απέδωσε ευθύνες και στον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των δανείων της Attica Bank ΑΤΤ -1,72%. Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε λέγοντας «κρείττον του λαλείν το σιγάν».
Οπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης «στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε: 
«Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου».
«Όλα αυτά», συνέχισε ο ίδιος, «εγώ ζητώ να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέχθηκαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους έλεγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, πως αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα, οφείλει η αρμόδια επιτροπή να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προσθέτοντας ότι περιμένει από την Τράπεζα της Ελλάδας να δημοσιοποιήσει το σχετικό πόρισμα.

Η απάντηση του Γ. Στουρνάρα

Με τη φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν» απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στις αιχμές που άφησε ο Χρ. Σπίρτζης όσον αφορά την σωστή εφαρμογή του εποπτικού ρόλου της ΤτΕ στην τράπεζα από το 2011 έως και σήμερα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αttica Bank έχει προχωρήσει σε δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, η πρώτη 434 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη έγινε τον Δεκέμβριο του 2015. Στην τελευταία συγκέντρωσε 681 εκατ. ευρώ από το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 748 εκατ. ευρώ.
Πηγη:www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.