Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ξανανοίγουν την Αμυγδαλέζα που ήθελαν να κλείσουν

Στόχος είναι ο χώρος να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στις χώρες τους.
 Εγκαίνια στο "λίφτινγκ" του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, όπου...
θα φιλοξενηθούν οικογένειες  μεταναστών που πρόκειται να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους θα κάνουν αύριο στις 11:00 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος.
Πρόκειται για ένα κέντρο κράτησης που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε τη λειτουργία του και ζητούσε το κλείσιμο του λόγω των «άθλιων συνθηκών διαβίωσης», ενώ σήμερα η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία διότι το κέντρο δεν έκλεισε ποτέ.
Πρόθεση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ο χώρος της Αμυγδαλέζας να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στις χώρες τους. Στόχος είναι η παραμονή τους εκεί να μην ξεπερνά τις δύο εβδομάδες. Δηλαδή, πρόσφυγες και μετανάστες θα ζουν εκεί έως 15 ημέρες και κατόπιν θα φεύγουν για την πατρίδα τους.
Συνήθως οι πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν είναι οικογένειες. Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκε στο προαύλιο του κέντρου παιδική χαρά, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για «ολική αναμόρφωση του χώρου που έχει γίνει αγνώριστος».
Στους χώρους έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργιες τουαλέτες και κρεβάτια. Οι εργασίες ανακαίνισης της Αμυγδαλέζας ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και αύριο θα γίνει η παρουσίασή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι εργασίες και στο υπό κατασκευή κέντρο φιλοξενίας στη Θήβα, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 Σύροι πρόσφυγες.
Πρόκειται για άτομα που έχουν κάνει αίτημα ασύλου στη χώρα μας και η εξέτασή του εκκρεμεί, καθώς εξετάζεται το αίτημά τους επί της ουσίας από τις αρμόδιες επιτροπές ασύλου.
Πηγη:www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.