Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία για τις άδειες


«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα.
Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι προφανές ότι η...
Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα «πόθεν έσχες» και έχει βαρύτατες ευθύνες γι' αυτό.
«Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη ΝΔ είναι αδιανόητο η επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο 'πόθεν έσχες' του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση».
ΠΑΣΟΚ: Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει
«Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Ποτάμι: Να μην τα βάφει μαύρα το Μαξίμου, βοσκοτόπια υπάρχουν

«Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου. Ίσως μάλιστα να είναι η ευκαιρία για την έφοδο στον ουρανό» σχολιάζει το Ποτάμι μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Όπως απέδειξε η πρόβα με τον κ. Καλογρίτσα, βοσκοτόπια υπάρχουν, εγγυητικές επιστολές υπογράφονται, δάνεια δίνονται, εργολαβίες εξασφαλίζονται. Αυτό που είναι σπάνιο και αυτό χρειάζεται τούτη την ώρα είναι ένα πρόσωπο με στόφα καναλάρχη. Και ουδείς καταλληλότερος από τον κ.Παππά. Να βγει λοιπόν μπροστά ο ίδιος. Να μην χάνουμε χρόνο και σπαταλάμε δυνάμεις. Θέλουν και οι ξένοι να μας πάρουν το νερό...

» Ας το σκεφθεί ο κ.Τσίπρας. Κι αν τελικά ο κ.Παππάς προτιμά το παρασκήνιο, υπάρχει η λύση του κ.Λεβέντη. Έχει αδιαμφισβήτητη πείρα στις καταλήψεις συχνοτήτων και στις πωλήσεις καναλιών, εκεί έχει φάει όλα τα ωραία χρόνια του» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

ΚΚΕ: Ανθρακες ο θησαυρός
«Τελικά, άνθρακες ο θησαυρός της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε τον λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ «για τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Η ανακοίνωση προσθέτει, ότι «αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ' το νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ' αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.