Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση των θεσμών με τον Γ.Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια

Τα κόκκινα δάνεια και το θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείρισή τους βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του κουαρτέτου, που αυτή την ώρα συναντώνται με τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα, ενώ εκκρεμεί και το θέμα με τις διοικήσεις των...
τραπεζών.
Τα funds που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει αίτηση αδειοδότησης στην ΤτΕ για διαχείριση κόκκινων δανείων στη χώρα είναι έξι, επιβεβαίωσε άνωτερο τραπεζικό στέλεχος, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων.

Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργο Μιχελή.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πριν την έναρξη του σημερινού γύρου διαβουλεύσεων, διαμήνυσαν ότι εκτός της γενικής επισκόπησης του προγράμματος, θα γίνει συζήτηση και επί του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, στο πλαίσιο της τροποποίησης του «νόμου Δένδια». Ο συγκεκριμένος νόμος αφορούσε τις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι η τροποποίηση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τζίρου και μεγέθους. Δεν διευκρίνισαν ωστόσο, αν η αναμόρφωση θα αφορά και «κούρεμα» στο κεφάλαιο του δανείου, εκτός από τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.