Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κατά της ανεξαρτησίας ψήφισε η Σκωτία


Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας καθώς με καταμετρημένο πάνω από το 60% των ψήφων, το "όχι" αγγίζει το 55% ενώ το "ναι" το 45%.

Ο πρωθυπουργός της χώρας και ηγέτης της ....
καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης του, δηλώνοντας ότι η Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα προσθέτοντας όμως ότι προσδοκά το Λονδίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

Από τη μεριά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον Αλιστερ Ντάρλινγκ, ο οποίος και ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

"Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία", έγραψε τον λογαριασμό του στο twitter.

Μιλώντας αργότερα από την Dowing Street ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε την παραχώρηση νέων εξουσιών και στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Αγγλία.

"Την ώρα που οι Σκωτσέζοι ζητούν περισσότερες εξουσίες στη διαχείριση των υποθέσεών τους, αυτό θα επεκταθεί επίσης τους κατοίκους την Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που πρέπει επίσης να έχουν λόγο στη διαχείριση των δικών τους υποθέσεων", δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε "ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα" του δημοψηφίσματος μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. "Το ομολογώ: το αποτέλεσμα με ανακουφίζει", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.