Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο πρόγραμμα θα δίνει ΔΩΡΕΑΝ laptop, tablet και ίντερνετ για ένα χρόνο

Ένα μήνα νωρίτερα θα έρθει φέτος ο Άγιος Βασίλης για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος!  Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι έλαβαν ή θα λάβουν το βοήθημα θα μπορούν, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» να....
προμηθευτούν τον Νοέμβριο από τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αλλά και από έμπορους ηλεκτρονικών ειδών ΔΩΡΕΑΝ ίντερνετ για ένα έτος, αλλά και laptop και tablet.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, στόχος είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020».
Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορά τις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται με όποιες από τις επιχειρήσεις αναλάβουν την υλοποίηση της δράσης.
Το ύψος του κουπονιού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα φτάνει το ύψος των 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
-να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.
-να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.
-να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕΟ προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 €.
Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ειδική διαδικτυακή πύλη που θα αφορά την ενημέρωση των ωφελούμενων και την προβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως την 30η/10/2015.
Πηγή:www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.