Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την τραγωδία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών.
Από τις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους μία 44χρονη γυναίκα και ένας 33χρονος πυροσβέστης, ο οποίος με αυτοθυσία προσπάθησε να τη διασώσει.
Στην περίπτωση του....
πυροσβέστη, εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πιθανώς να του τελείωσε το οξυγόνο στη μπουκάλα του, ή να του έφυγε η μάσκα με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνό.
Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει τη γυναίκα, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου.
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.
Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
Η 44χρονη σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενώ το κατάστημα στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν του συζύγου της.
Η φωτιά ξέσπασε στις 9 το βράδυ σε κατάστημα υδραυλικών που βρίσκεται στο ισόγειο ενώ επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.
Η πυροσβεστική λόγω του πυκνού καπνού και των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονταν από φιάλες ασετιλίνης στο ισόγειο, δεν μπορούσε να πλησιάσει το κτίριο για πολύ ώρα.
Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τραυματισμένες και δύο άλλες γυναίκες, εκ των οποίων μία ηλικιωμένη, που είχε χάσει τις αισθήσεις της από τους καπνούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανώς ένοικος των ορόφων μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία ενώ στο 251 ΓΝΑ μεταφέρθηκε, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα, και δεύτερος πυροσβέστης. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.
Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν τελικά οι 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο.
Πηγή:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.