Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ για τις σε βάρος της απειλές

Αφορούσαν ανώνυμα σχόλια Ελλήνων χρηστών στο Facebook πριν από λίγα χρόνια, λένε τώρα πηγές του ΔΝΤ

«Άνθρακες ο θησαυρός» φαίνεται ότι γίνονται οι καταγγελιες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντι για απειλές που δέχθηκε από την Ελλάδα όταν μίλησε για Έλληνες φοροφυγάδες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ....

ταμείου που μίλησε στον ΑΝΤ1 όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.
Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε κριθεί αναγκαίο να αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας για την κυρία Λαγκάρντ. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο αριθμός των σχολίων για την κυρία Λαγκάρντ έφτασε και τις 10.000 όταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε υποτιμητικές αναφορές για την Ελλάδα.

Οι αναφορές της κυρίας Λαγκάρντ περί απειλων για το πρόσωπό της είχαν γίνει στους Financial Times την περασμένη Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα με την ισχυρή γυναίκα του ταμείου να φαίνεται απρόθυμη να μιλήσει. «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο «παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας» είχε δηλώσει τότε η Λαγκάρντ.

Στην Ουάσινγκτον έχει ήδη φτάσει η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία ζητά διευκρινίσεις για τις καταγγελίες της. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ πάντως βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιαπωνία και στη συνέχεια θα επισεκφθεί την Αυστραλία γεγονός που ερμηνεύεται ότι θα ασχοληθεί με το θέμα τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.