Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κατεβάζει ρολά το δημόσιο την Τρίτη με την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αντιδρούν επειδή κρίθηκε "παράνομη και καταχρηστική" η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Απεργία για την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ και άρα, κατεβάζει ρολά ο δημόσιος τομέα.
Η 24ωρς απεργία προκηρύχθηκε ως απάντηση σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε "παράνομη και καταχρηστική" η ....
απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απεργεί και ως υποστήριξη στις καθαρίστριες που απολύθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, δεν επαναπροσλήφθηκαν ενώ διατάχθηκε από το δικαστήριο και αναμένουν να τελεσιδικήσει η απόφαση.
Συνεπώς, για τις 09:30 της Τρίτης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του Άρειου Πάγου, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε και νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (Π.Δ.: 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. 
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως "συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της, επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο". 
Πηγή:www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.