Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Υποχρεωτικό το «μπλοκάρισμα» κλεμμένων κινητών τηλεφώνων μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ

Την υποχρέωση να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν) τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα θα έχουν από την Παρασκευή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους γνωστοποιείται από τους συνδρομητές ο κωδικός ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής.
Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητά» της.
Κάθε συνδρομητής μπορεί να ....

εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

  • στη συσκευασία της συσκευής
  • πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
  • με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής
Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.
Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.