Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικά θα διαβιβάζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι, μέσω βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους, στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων με χρήση ψηφιακής υπογραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.
Το πρόγραμμα πρόκειται να ....

αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά αρχικά από 50 συμβολαιογράφους, όπως παρουσιάστηκε παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).
Σε χαιρετισμό του, κατά την παρουσίαση του προγράμματος από την ΕΚΧΑ Α.Ε. και τον συμβολαιογραφικό σύλλογο, χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς όπως είπε, ως βασικό αντικείμενο έχει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προστασία, η αξιοποίηση, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πολίτη, ή του Δημοσίου.

«Φιλοδοξία όλων μας είναι να διαμορφώσουμε σήμερα και το επόμενο χρονικό διάστημα το πιο σύγχρονο Κτηματολογικό σύστημα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός.

Ενώ, μιλώντας για το θέμα της διαφάνειας, ανέφερε ότι «κανένας πια, με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου δεν θα μπορεί να κρύβεται, είτε αυτός είναι υπουργός, είτε είναι δήμαρχος και περιφερειάρχης, είτε είναι υπηρεσιακός παράγοντας, πίσω από την πιθανολογούμενη άγνοια του πολίτη», καθώς όπως τόνισε «ο πολίτης θα μπορεί να μας ελέγχει όλους».

Καταλήγοντας ο υπουργός επεσήμανε ότι πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αρχίσει πια να βρίσκει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα «αν μπορώ, που μπορώ, να κάνω τι», ενώ ο πολίτης μπορεί ασφαλώς να διασφαλίσει τη δική του ακίνητη περιουσία και το ελληνικό δημόσιο να την προστατέψει από καταπατήσεις και μη βιώσιμες ορθολογικές χρήσεις.



Πηγή:www.capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.