Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στα άκρα η διαφωνία για τις συμβάσεις στους Δήμους

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων στους Δήμους, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποίησε τους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής, που αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης ....

δήλωσε ότι "θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν".
Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους δήμους θα γίνουν με όποιο κόστος, ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών, τόνισε.
Σχετικά με τη Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη λύπη του γιατί τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη και συμπλήρωσε ότι περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

"Κοίτα ποιοι μιλάνε"
Σημειώνεται πως η κ. Δούρου, σε ανάρτησή της στο Facebook, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία.

"Κοίτα ποιοι μιλάνε! (...) Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία" ανέφερε.

"Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά.

Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές" πρόσθεσε.

"Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης" τόνισε.


"Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους" σημείωσε δηκτικά.

"Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού. Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν" καταλήγει η κ. Δούρου.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.