Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μειώνεται ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα ισχύσει για τη διάθεσή του από 15 Οκτωβρίου ως 30 Απριλίου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη και επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τη νομική μορφή των ....
θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μειώνεται από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο. 
 
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο, βάσει της τρέχουσας διεθνούς τιμής του πετρελαίου.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης, το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011.
 
«Με τη μείωση των συντελεστών ΕΦΚ κατά 30%, αποσκοπείται η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου, με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα» επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.