Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ερχεται χειμωνιάτικος καιρός - βροχές, χαλάζι και μποφόρ

Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, που θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, αναμένονται για το επόμενο τριήμερο.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ....

ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Το Σάββατο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς). Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Γενική πρόγνωση τριών ημερών για όλη την χώρα
Σάββατο 27/09
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.
Κυριακή 28/09
Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 29/09
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν πο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 30/09 και Τετάρτη 01/10
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα Αυξημένες θα υπάρξουν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.