Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"Μύλος" στην Κουμουνδούρου από την πρόταση του Γ. Σταθάκη

Το χρονικό προσδιορισμό των βουλευτικών εκλογών ανεξάρτητα από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αιφνιδιάζοντας την Κουμουνδούρου.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» εκτίμησε ότι....

κάτι τέτοιο «θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο».
«Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή θα βρεθούν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία που να ορίζει  την ημέρα των εκλογών. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές», είπε.

Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν «την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε».

Διευκρινίσεις
Σε διευκρινιστική γραπτή του δήλωση - η οποία διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ο Γιώργος Σταθάκης εξήγησε πως: "Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες  με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς".

"Έκρηξη" Λαφαζάνη
Σχολιάζοντας εμμέσως την πρόταση που διατύπωσε ο Γιώργος Σταθάκης, ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αντέδρασε έντονα, δηλώνοντας στη Βουλή πως:

"Μία είναι η λύση. Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη βουλή. Οι 180 βουλευτές που ζητάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ".

Πηγές της Αριστερής πτέρυγας εξέφραζαν στο capital την απορία: "Γιατί διατυπώνουν άραγε στελέχη μας τις τελευταίες ημέρες διαρκώς ερμαφρόδιτες απόψεις; τους ξεφεύγουνή η είναι από πρόθεση;".

Επ αυτού, ίδιοι κύκλοι, προσέθεταν πως "Είναι βέβαιο ότι προτάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που "φλερτάρουν" με οποιοδήποτε είδος συναίνεσης προς την Κυβέρνηση, κάνουν ζημιά στη δυναμική του κόμματος".

Εκλογές... χθες
Τη "γραμμή" του ΣΥΡΙΖΑ περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες επανέλαβε και ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς σε τηλεοπτική του παρέμβαση ( ΣΚΑΙ) "κόβοντας" σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, εθνικής συναίνεσης και άλλων σχετικών "δαιμονίων" ( σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Π. Σκουρλέτη στο briefing).

"Αυτή η Βουλή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει συμφωνίες και πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε στην κάλπη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.
Νίκη Ζορμπά
Πηγή: www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.