Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δύο χρόνια, προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Η ΣΣΕ, η οποία υπεγράφη αφορά στο διάστημα έως το τέλος του 2015 και....
διατηρεί σταθερά τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στα θεσμικά θέματα, όπως π.χ. το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στα τρία μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν έως τώρα διαφορετικές συμβάσεις, πλέον στην ενιαία ΣΣΕ υιοθετείται η πιο συμφέρουσα πρόβλεψη για τους εργαζομένους.

Παράλληλα, θεσπίζεται επίδομα σίτισης ύψους 4 ευρώ την ημέρα, το οποίο οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν στο τέλος του μήνα με τη μορφή δωροεπιταγής ή έκπτωσης σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα.

Τη συμφωνία εργαζομένων και διοίκησης της εταιρίας χαιρέτισε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με την εξέλιξη αυτή, πλέον και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Σ.Σ.Ε. και εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή Σ.Σ.Ε., αποτελούν απόδειξη από μέρους μας σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες».

Πηγή:finance.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.