Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Προκλητικές δηλώσεις από τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικά επιζήμια πρόταση από το βήμα της Βουλής από τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ,  που θεωρεί ότι  για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης η ελληνική γλώσσα είναι  δεύτερη, «μητρική» τους η τουρκική ! και γι αυτό αξίωσε να συγκροτηθούν  δίγλωσσα νηπιαγωγεία…


Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ ,ξεχνώντας….  προφανώς τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας που ορίζουν σαφώς πως  οι κάτοικοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, υιοθέτησε  μέσα στο ναό της Δημοκρατίας λογικές Αγκυρας

Μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο εν λόγο βουλευτής  έφτασε στο προκλητικό σημείο να αξιώσει ότι θα έπρεπε για την περιοχή της Θράκης  «να πάρουμε μία γενναία και οριστική απόφαση.

Τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας…. Καθώς η παιδεία και οι  υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στην μητρική γλώσσα (!)  και στην ελληνική.

Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση….» 

Τις εριστικές αυτές προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να σχολιάσει ο παριστάμενος Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θέλοντας να τις υποβαθμίσει ενώ ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν πολλοί βουλευτές για τα όσα ισχυρίσθηκε ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
Πηγή φωτογραφίας: http://fonirodopis.gr ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Πηγή:www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.